Één zin die mijn Yoga lerares zei tijdens een Hot Yoga klas is mij altijd bijgebleven:

 

"The heat is there, that is a fact which you can't change. What you can change is how you deal with it, how you can breath and not letting this heat take control over you."  

‚Äč

Yoga begint pas als je van de mat af komt...

Mijn naam is Suzanne Bethlehem. Ik heb in 2006 ruim drie jaar in Thailand gewoond en ben daar in aanraking gekomen met Yoga. In het begin ging het voornamelijk om het fysieke gedeelte van Yoga waaruit ik mijn voldoening haalde. Naar mate ik steeds meer op de mat stond merkte ik dat het niet meer alleen om de Yoga houdingen ging, maar meer om de ademhaling en hoe ik reageerde als iets mij niet lukte of als ik niet lekker in mijn vel zat.

 

Yoga begint pas als je van de mat af komt.... en wow dat is zo waar! Het beoefenen van Yoga liet me nadenken over mijn leven, elke keer weer, hoe sta ik erin, wat wil ik bereiken, wat straal ik uit, waar krijg ik energie van, wanneer is het ego aan het woord en wanneer mijn hart vol liefde en vertrouwen, wat een bewustwordingsproces is het geworden, zo waardevol, een levenslang cadeau!

 

Yoga betekent dus meer voor mij dan alleen een reeks van Yoga houdingen. Te vaak ben ik over mijn eigen grenzen heen gegaan, zowel fysiek als mentaal. Ik was vaak in conflict met mijn eigen emoties en gedachtes, en geloofde dat die er niet altijd mochten zijn. Door middel van Yoga en meditatie heb ik geleerd dat alles er mag zijn en dat het okey is wat ik voel of denk. Het heeft me laten ervaren hoe ik beter voor mezelf kan zorgen door liefdevol te zijn, over mijzelf, naar mijzelf en voor mijzelf.

 

Tijdens mijn jaren in Thailand heb ik een Yoga teacher training gevolgd bij Absolute Yoga en mijn certificaat behaald. Daardoor heb ik ruim een jaar 6 dagen in de week verschillende les vormen kunnen geven voordat ik terug keerde naar Nederland.

 

Na het terug keren naar Nederland met alleen een tas kleding en onverwachts een kindje in mijn buik heb ik mijn Yoga harder dan ooit nodig gehad. Ik had graag meteen weer Yoga les willen geven maar overal waar ik terecht kon was op freelance basis. Als toekomstige alleenstaande mama kon ik dat risico niet nemen. Met veel steun van mijn moeder en zusje ben ik de opleiding als verpleegkundige gaan volgen toen mijn dochtertje 7 maanden oud was. Het was een drukke periode, school, werk, huishouden en mama zijn. Naast de kracht en motivatie wat ik kreeg van mijn dochtertje om niet op te geven heeft mijn Yoga mij ook veel geholpen. Om even dat rust moment terug te kunnen vinden, terug te komen naar wie ik was, en tot mijzelf te kunnen komen tijdens de hectiek van de alledaagse situaties om mij heen. 

 

Begin 2017 ben ik weer begonnen met het lesgeven van Yoga. Omdat iedereen anders in elkaar zit ben ik naast de groepslessen ook begonnen met het één op één les geven van Yoga. Door persoonlijke begeleiding kan ik in alle rust en met alle aandacht samen met jou op een voor jou gewenst niveau komen.

Volg mij op instagram...

Su-MaLi

CONTACT

Hoorn

Telefoonnummer:  06-49873107

Email: sumaliyoga@gmail.com

BTW: NL187922664B01

KvK: 67621864