De pauze knop...

Ik merk bij mezelf afgelopen dagen een gevoel van tweestrijd... tot nu toe geen angst of paniek gevoeld, maar wel met vlagen verdwaald... maar ook vlagen van een soort opluchting omdat er even ‘niks’ van mij verwacht wordt... naast het opvolgen van de quarantaine afspraken natuurlijk 🤪🙈⠀

Vlagen van verstilling tot mijn mind het over neemt en zegt: “Ja maar hallo! Dat gaat zomaar niet, je moet iets doen, je doet helemaal niks!” En die onrust kan ik observeren, toelaten en onderzoeken... want waar is dit voor? Waar komt die onrust vandaan en het gevoel dat je iets ‘moet’ doen? ⠀

Vanaf het moment dat ik in 2009 ben terug gekomen uit Thailand staat mijn leven in het teken van zorgen voor... vanzelfsprekend vanuit mijn rol als mama zijn (vader is nml niet in beeld), maar daarnaast wanneer ik masseer zorg ik voor, wanneer ik yogales geef zorg ik voor, wanneer ik werk in het ziekenhuis als verpleegkundige zorg ik voor... tussendoor zorg ik voor mijzelf... maar nu, nu afgelopen week mag ik mijn zelfzorg op 1 zetten en daarnaast zorg ik voor... ⠀

En dat doet mij goed, de pauze knop is letterlijk ingedrukt, geen massage afspraken voor nu en ik heb nee gezegd tegen het verzorgen van online yogalessen die de yogaschool aanbiedt bij wie ik dankbaar les mag geven... en jah dat vond ik best lastig, voelde me schuldig, en tegelijkertijd voelde dit het juiste om te doen... om gewoon 100% voor mezelf te gaan! ⠀

En het gevoel van dat ik iets ‘moet’ doen, umm 🤔 tjah eigenlijk naast de dagelijkse dingen doe ik al genoeg in het moment van ‘niets’ doen, het laten zijn, het toelaten van hoe het leven zich ontvouwt, zonder al te veel afleiding aanwezig zijn, maar dan ook werkelijk aanwezig zijn in het moment... leven in overgave en vertrouwen (kan nog steeds heerlijk uitdagend zijn 🤪🙈🤣)⠀

Ik ben benieuwd welke cadeautjes, mogelijkheden en uitdagingen het leven in de tweede week van quarantaine voor mij in petto heeft... ❤🙏🏽☀😇⠀

To be continued...

10 keer bekeken

Su-MaLi

CONTACT

Hoorn

Telefoonnummer:  06-49873107

Email: sumaliyoga@gmail.com

BTW: NL187922664B01

KvK: 67621864