Al dat gemoet... maar van wie nou eigenlijk?!?

⁣Afgelopen weekend had ik avonddiensten... zo kwam ik zondagavond thuis rond 00.15 uur... nog even wat eten, nog even dit, nog even dat en jah dan voordat je slaapt is het alweer iets van 2 uur...⠀ ⠀


Pfff kon niet wakker worden maandagochtend, het was al 9 uur en mn menstruatie was doorgebroken... wilde het liefst de deken over mn hoofd trekken en nog heeeeeel lang blijven liggen. Maar beneden stond Ploy haar hut nog en die wilde ik echt opgeruimd hebben voordat ze thuis kwam... toch maar uit bed, alles opgeruimd en net voordat ik ontbijt wilde maken kwam mn lieve Ploy thuis. ⠀ ⠀


Beide zaten we laag in onze energie... Ploy haar motivatie voor school was ver te zoeken en het liefst zou ik ook weer mn bed in willen kruipen... naast moeheid speelde ook de buik/rug krampen op. Maar dit was het plan en zo gaan we het doen... zei de stem streng in mij... terwijl ik het tegenovergestelde voelde...⠀ ⠀


Na wat gepuf, gezucht en geklaag hadden we de week planning klaar gemaakt... wow weer zoveel voor spelling?!? Ploy rolde met haar ogen en zuchte diep terwijl ze voorovergebogen zat met haar duim in haar mond. “Moeten we dit echt allemaal doen vandaag, nu??” Vroeg Ploy aan mij... Jah duh tuurlijk, zei de stem in mij streng, dat is de planning en zo moeten we het doen PUNT. ⠀ ⠀


“Maar mama, ik heb een idee” ging Ploy verder... “Als we nou” Nee Ploy, kapte ik haar af, we gaan nu een keertje beginnen en aan de slag... van binnen voelde ik me geïrriteerd, want eigenlijk wilde ik ook gewoon niets, gewoon liggen, mn ogen dicht en mn lichaam laten rusten... Ploy geïrriteerd omdat ik haar niet liet uitpraten... en daar zaten we dan... Ik deed mn ogen dicht en ademende een paar keer diep in en uit... “Ploy lieverd, sorry... ik voel me niet lekker en zit er niet lekker in, daardoor lukte het me niet om naar je te luisteren en daarom kapte ik je zin af, en je hebt vaak goeie ideeën dus vertel, wat wilde je zeggen?” Het is okey mama, zei ze... ik kan gewoon niet tegen het woord moeten... ging ze verder..⠀ ⠀


Jah wow ‘moeten’ van wie ‘moeten’ we nou eigenlijk nu aan school terwijl we allebei zo laag in onze energie zitten? Hele goeie vraag... wie is die ik die wilt dat we eraan gaan zitten en af gaan maken... wie is die ik die zo streng is en wie is die ik waarvan het allemaal moet terwijl alles in mij er zo tegen in druiste... de ego... want het is maandag en dan moet ze met school beginnen zoals het hoort; want ik ben de moeder en weet wat goed is; want anders gaat Ploy op achter lopen; want, want, want... allemaal ego excuses... Dank je wel voor dit moment en inzicht! Wat een opluchting, want nee lieve lieve Suzzy, het is niet waar, we moeten niks en die strenge stem hoef ik helemaal niet te geloven... ⠀ ⠀


Uiteindelijk bleek dat de spelling die we vorige week hadden gedaan voor twee weken was... dus Ploy hoefde alleen maar te rekenen en lezen die dag, en verder ‘moest’ ze niks... Heerlijk hoe het leven telkens de spiegels ophoudt en mij de mogelijkheid geeft om erin te kijken en de lessen/cadeautjes mag voelen en eruit mag halen... Dank je wel, dank je wel 🥰🙏🏽 De rest van de dag hebben we heerlijk ‘niks’ gedaan en uiteindelijk heeft Ploy alles af wat af ‘moest’ voor deze week.⠀


8 keer bekeken

Su-MaLi

CONTACT

Hoorn

Telefoonnummer:  06-49873107

Email: sumaliyoga@gmail.com

BTW: NL187922664B01

KvK: 67621864